CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 11, 2011

PerJaLanan yg MeLetihKan..

huhu...cm kejap je cuti daaa pon abes...akhirnye realiti telah kembali..welcome home Putrajaya..haha

06.03.2011 bersamaan ari Ahad..kali ni balik KL ditemani mami ngn Fatin..wowww sgt bes!!..perjalanan agak smooth d awal nye..keadaan jln pon x se jem smlm ari sabtu tu..pertama kali lam idup aku rse jln d trg tersgt2 jem..bmula dari pekan bt 6 sehingga ke Marang..mmg letih giler..time tu aku nk g Dungun je pon..pjalanan yg biase nye 1jam stgh jadik almost 4hrs..mmg teruk..smpaikan waktu aku pulang dr Dungun ke Kay Tee pon jln still jem kt Chendering..mmg dasyat..

wpon jln ok dan agak panas..TETAPi..mnde yg aku x jangka telah terjadi...spai je d tol Bentong dr jauh da nampak kereta bersusun dgn cantiknye..makkkkk JEMMM!!!!!YG SGT TERUK!!! rase je nk nangeh..sbb aku je yg leh drive..sbb gear d_bird manual..dlm erti kata lain..aku tpakse bermain 'au cak' ngn gear dan juge clutch..owhhh no!! mami ngn fatin lak besss jerk tido..huhu..dlm ms tu ade gak spisis d_bird yg nk men2 ngn aku..plate D bla bla bla..ntoh aku x hingat..yg pasti dr kelantan dan yg pstinye adalah jantan..so dlm keadaan sgt jem tu aku pon mnunjukkan jgk la 'kejantanan' d_bird...d mn akhirnye aku bjaya mengalahkn beliau jauh d blkg..jgn mmain yerr..haha

perjalanan yg spatut nye slame 6-7jam telah mnjadi bbrape belas jam gara2 jem tsebut..ceh skema plak ayat..haha..tp mmg bengkak la kaki den..cm kaki gajah plak jadinye..byk gak keta2 tsadai d tepi jln..ade jgk yg duk snip snap gambo..cm haku..haha..drp benti bek ko jln je..duk c2 spai sudoh x smpai destinasi..ikuti lah gambar2 kjadian..sory ye kualiti gambo kureng memuaskan..maklumle..camera hp muroh..enjoy viewing!


" wauuuuuuuuuu...bersusunnnn"


" waaaauuuuuuuuu lagiii "


"jam mnunjukkan 1.06am.."


" minyak masih half dgn bacaan km 44921 "

nasib ler mami ade teman..klu idak tkot gakk weiii..dan akhirnye stlh bjaye mnempuh rintangan yg mmg sgt meletihkan tu..smpai gak la aku ke putrajaya ketika jam hmpir mnunjukkn waktu subuh akan mnjelma tidak lame lagii..huarghhh...


"cocok montot honda ni dr awal smpai akhir..haha "


"akhirnyee..kul 4.08am.."


"minyak trun 1 tangga je dgn bacaan km 45004"

maknenye sejauh 83kmj la @ selama 4jam masa utk aku smpai ke putrajaya dari bentong..wauuuu!! blh blk trg seyy..tp yg besssnyee tank d_bird d isi skali jerk dgn rm40+...jimatttt mmg jimat..bbaloi2...heehuu.

huu badanpon da lotih..lps azan subuh den tido... soknye EL..sbb penat ngn kaki bengkak..dudnite...

No comments: