CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 11, 2011

Coti2 Laye Cine 2011..

haaa ni cter backdated bln Feb punyerr...tp nk citer jugak..sbb mud tgh rajin..yiippiee! 01.02.2011 (Selasa)..arini cuti ari Wilayah..untuk Wilayah Persekutuan sahaje ye..sooo disebab kan cuti Chinese New Year yg agak lame...kptsn utk bcuti d kampug adalah kptsn yg sgt bagus..hehe plus dpt called dr mami yg mmg suh aku balik jgk sbb ade 'hal' penting..'hal' yg mmbuatkan aku gelak..tp mmg dh patut pong..ape itu? BIAR LA RAHSIA...heheh..

so...kul 5.30 am aku dah bgn mandi dan juge smntara tgu azan subuh...(woww cam xcaye je seawal tu aku bgn d hari cuti..haha)..trus bsiap2 then after melakukan kewajipan kpdNYA..lbih kurg 6.45 am aku kuar dr desa saujana utk menuju ke kg..tujuan nye adalah utk mngelak jem d kawasan KL yg dkenali sbg kwsn sesak..lbih2 ag cuti lame ni sah2 ramai yg nk blk kg kan..ooo ye lupe..kali ni for d 1st time aku blk kg yg sjauh 6-7 jam tu seorang diri (btul ke ayat tu..haha belasah jee la..pjlnn yg agak2 lbih kurg 2++km jauhnye..)rase sedih jgk tp bile lagi aku nk bdikari kan..xkn selamanye nk bharap pd org..okeh tutup crite sad sad...

hmm pjlnn yg agak smooth dan kereta pon xbpe byk..cuaca yg sgt baik..redup sskali ujan..lngsung xpns..Tuhan merestui pjalanan aku..Alhamdulillah..sgt bersyukur..



"bekalan spnjg pjalanan..necsafe tuk elak mantok..air putih x abes sbotoi..tp kyg seyy"


agak bes jugak la plus takut pon ye sbb sorg2 kan...perempuan plak tu..aku xtakut bnde len..cume tkutkan makhluk Tuhan yg bniat x baik je..tawakal je la time tu..nk mnyamar jd ala jantan konon tp xterbuat..haha..bak kata kwn aku..keta dah cm jantan tp failed sbb ade stroberi ngn patung2...kakakaka..biar la janji aku suke..ade aku kesahhh!! haha...

tapi...ade gak pkara2 yg mnyakitkn mata spnjg pjlnn..antaranye mat2 rempit xsedor diri ni..mmentang jln clear ko wat cm jln tu rupe jln bapakkk ko punye erh..

sempat gak dorg ni blumbe potong kiri kanan keta aku..tkejut makk!! rse je nk horn..klu ladybird nye body ni kebal mau je aku langgar lari..tp aku lagi syg d_bird..kemek dia nnti kang aku gak nanges..wahaha.. pastu da smpai Kemaman, Trg ade plak sekor lori ni bwk kemain nye laju..nk drift gaknye...tp time tu xde plak pak polisi yg limpas..klu ade mmg dh kne da tu..kecut gak la urat perut aku tgk...ngn laju giler dia potong smue keta2..gaknye dia igt dia drive kancil kot..mmg giler..lokasi kejadian adalah d kwasan pelantar minyak Petronas, kemaman..maki hamun jgk la aku lam ati..Astagfirullah..sayangi lah nyawa anda..igt lah org tersayammm...
ni aku snap lps aku bjaya 'potong' dia..tu dia tgh laju giler dgn berada d lorong kanan
" lastly dia lak yg 'potong haku yg dgn kelajuan 120kmj...bukti..laju gilerr kn? " okeh..tutop citer psl tu..

Sepanjang pjalann jauh dgn ditemani lagu2 Taylor Swift sbg penghibur gegendang telinga..agak bes juge la..happy je plak..nk blk kg kan..haha..lambaian angin dan daun pokok2 kelapa spnjg pantai dgn ombak besar gaban tu cm melambai2 mnyambut kepulangan aku..cewahhh haha.. Lebey kurg dkt kul 1 pm smpai la aku d kampom halaman..Alhamdulillah syukur pdMu Ya Allah..amin..smpai town p kedai kek cz before tu adik aku called nk smbut bsday Muhammad Faris Najmi..anak buah aku..hehe happy Bestday Dik Mie yg ke 2 tawunn..


"syg dik Mie..kate kak long.." ok..ckup entry tuk kali ni..nnti smbung next xtvt d kg pulerr...hihi..

No comments: