CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 18, 2008

im backkk!!!!




emmmmm dh lama x bukak meow's blog ni since got mc last week....emm dtg opis arini ade jgk la surat2 cinta kt atas meja ni..tp smuanye undercontrol...dh settle b4 lunch..hehehe...

emmm last week admit lg 4 2nd illyoprost iv....tp kali ni byk nyeee cucuk kt tgn..aduhhhhh...at 1st kt tgn kanan...pastu lengan kanan...pastu kt lengan kiri..sumeeeerr xdpt...smpai arini lebam kt 3 tpt cucuk2 x ilg lagik....buruk benor rupenye..injection yg ke 4th br dpt...plak tu dkt ngn jari kelingking...2pn xsmpai 1 ari dh bengkak uratnye...adoiiii....korg tgk la pic yg aku ltk neh...tu la buktinye..kehkehkeh...yg sblh tu pic arini...cm xceria jerk..tp sbnrnye ok je...emmm seksa jgk nk btahan branula tu smpai tgh mlm....xsbr2 nk abeskan ubat tuh nk mntk nurse cabut trus branula kt tgn neh...so aku tdo je nk ilg kan sakit...kkdg tjaga kuar gak airmata...sumer aku panggil..mami...'awk' pn sy pgil jgk...mngucap..selawat..smua aku buat...tp kali ni ramai lak yg dtg jengok..best jgk cz aku pn x sunyi.....tghri tu kak jij, k.eni, k.manja ngn nor dtg..eppy gak aku cz b4 tu tgh thn sakit kt tpt cucuk xdpt tuh..dorg dtg trus aku jd ceria...hehehe...borak2 je lah..ptg tu k.ira ngn a.faizal dtg bwk fakhrul ngn fakira.....then ari ke2 dh leh kuar si azalina dtg amik ngn k.manja & nor...emmm tharu sgt....ms visit tu k.eni bwk kn aku coklat...hehehe cz dia tau peberet aku tuh..TQ kak eni..tihtih...ilg gak le loya aku ble mkn coklat ble mngenangkn lauk sepital...tp at d 1st day tu lunch nasi briyani ngn ayam tandoori...wahwahwah...spesel lak lauk sepital arituh tp xsmpai sparuh pn aku mkn...x ttelan sumer...xde slera..anyway...TQ to all...syg korg muahhhksss...

Kali ni byk sgt bnda blaku time aku admit..ari aku masuk tu upenye ade indian psiko patient wat hal..dia mrayau2 skitar wad..smbil ckp "no,no,no..u don't touch me...i don't want 2 c this guy..."upenye dorng nk tgkp dia cz dr smlm tu dia wat hal..tkut la jgk aku...cmne la pt psiko leh duk 1 wad ngn pt biase...plik tul..agknye dh xde tpt kot kt hpj nih tp d tptkn d bilik brasingan la...dia duk sorg2 je...dh agak kritikal keadaan tu aku pn mmg dh tkut ssgt lastnye aku mntk adik yg jg mak dia kt katil sblh aku ttup pintu bilik kitorg cz indian tu dh mngamuk mnjerit2 cz org nk ikat dia...rmai jgk le guard dlm 5 6 org cmpur ngn nurse kt wad tuh brusaha nk tenangkan dia...pastu aku xdgr pape dah..upenye dh kena inject ngn ubat penenang ..then aku kuar nk tgk ...emmm dh tbaring then kaki tgn terikat kt katil...dorg nk hntr p HKL...klu x ikat kang mn le tau dlm van nnti kesan ubat tu dh abes...emmmm selamat le org2 yg bwk tuh....pastu guard kt c2 citer..upenye ade pisau kt tgn dia.....uuuiiiii takut gile kitorng dgr...mn le tau d buatnye kitorng ni jd tawanan...pehhh cm dlm drama laks..kahkahkah....

nk d jadikan cite..upenye mcik sblh aku pn mracau gak...tp dia x kaco org..cume dia mracau sorg2 je lah..dh tua dh....baya nenek aku....ksian sgt tgk...tekanan kot...mmule tu tkut jgk...tp keesokan arinye dia ok cume kkdg 'lari tajuk' jgk bile org2 borak ngn dia...mlm tu wktu nk tdo dia mracau sbut api!api!..tsunami!!...pastu time aku nk tdo tuh dia mracau lg...last nye nurse dtg pastu dia ckp kt nurse ape tau..."jgn bungkus kami..jgn bungkus kami sblm kami mati..nnti kami jd hantu pocongggg!!"...seram bulu roma aku d buatnye....dh le waktu tu tingkap sblh aku x dtutup lagik..langsir pn tselak lagi..aku ni dh le pnakut..nk pndg kuar pn takut..kehkehkeh..nk bgn tutup lak x bley cz kiri kanan wayar..hmmm diamm je la..dgr suara anak dia suh mcik tu ngucap...aku nk batuk pn x lepas..btuk pelan2 je cz tiap kali batuk msti mcik tu tjaga dan tnye ank dia spe tuh smbil sebut nm spe2 tah..plak tu time tu aku slesema+btuk..pastu bile nurse dtg nk monitor akunye bp..trus aku mntk tlg nurse tu tutupkan tingkap ngn langsir...fuhhh br lega...hehehe

keesokan arinye mcik tu dh sihat sket...auntie dpn katil aku ckp...org cmni kena layan..jgn bkasar ngn dia cz nnti dia cpt trasa...faktor usia pn ye jgk...igt nenek aku kt kg...mmcm dia cite kt auntie tu..bab masak..bkebun..pegi haji...mmcm lagi lah...aku dgr je dorg borak...kkdg klu ade yg klako kitorg gelak lah..wad yg aku duduk tu 4 katil tuk 1 bilik...so x ramai la..kkdg dia mrapu gak...d katanye doktor nk bg dia AIDS lah..suntik dia ngn darah 'cipan' la...bg dia dadah la..kahkahkah....aku dgr je la...pastu time asben dia call...d tnye asben dia kt mn..tsunami dh abes ke...umah dh runtuh ke..duk dlm lumpur ke...sumer org dh mati ke...then cucu dia btau aku..atuk nye gelak je ...emmmm dia dh phm wife dia cmtu...pastu ending dia ckp ngn asben dia ckp "ok...bye sayang"....kitorng nk pecah perut gelak..tp nenek tu slamber je...pstu auntie dpn ktil aku angkat ibu jari tnda bgus...tp kitorng gelak cz bygkn la nenek ckp cmtu kt atuk...kehkehkeh...tp mmmg bgus sbenarnye...hmmm jht aku nih gelak..
lbih kurg kul 230 aku balik..then mlm tu g program survey aku yg x abes2 psl mrokok neh..nk kena abeskan.kena cr responden..ade yg ade...ade yg xde...ade yg bg kejesama..ade yg xde...ade yg halau...ceh...mlayu lak tuh...baik cina/indian lak yg bg kjesama...pnt jgk..kul 12 tgh mlm br smpai umah...hehehe upenye dorg ni rinduu aku xde 1 mlm ms wat survey..kehkehkeh...ye lah kitorng ber5 ni klu dh jumpe mmg kecoh..ade je mnde yg jd bhn gelak waktu wat survey..pastu ade je yg tkena tiap mlm tuh...x aku ita, syikin..xpon si nazirul yg poyo dn herma si driver yg mmg sengal jgk...so mlm ni start balik....hmmmm ade le nnti bnde yg jadik...so far kitorg hepi ngn keje ni cume pnt je lah....cz blk tgh mlm..ye laaaa 12 jam keje tnpa henti tp kjp je..dh abes nnti xde la blk mlm lagik...hehehe