CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 10, 2008

SaLaM AidiLfiTri...011008
















hmmmm rasa cm kejap je Ramadhan taun ni...tlalu byk rasanye perkara yg lom sempat d buat smpena bln penuh barakah ni...tp d harapkan sgala amalan yg telah d lakukan mndapat kberkatan dariNya....insyaAllah...amin...

Aidilfitri kali aku smbut biase je...x cm taun2 yg lepas..taun ni rs hambar je..ntah nape...mlm raya pn aku nangis...lebih2 lagi waktu takbir raya bkumandang...Allahu Akbar..Allahu Akbar..Allahu Akbar..Lailahaillallahu...Allahu Akbar...Allahu Akbar walillahilhamd...makin sebak jd nye..aku tringat pd seseorang.... :(

Tp..raya tetap raya... :) tumpang sonok ngn kmeriahan bbudak yg dtg braya...mntak duit raya...kira duit raya brape dpt...hmmm bile igt zaman kita kcik2 dulu...sonokkknyeeee...igt lg time tu aku standard 5 kot...ngn 2 lagi shbt aku...kami ber3 pusing 2 kg smata nk cr duit raya...hehehe...tp kwn2 aku tu sumer dh kwin...tinggal aku je yg msih bujang hehehehe...pastu yg syoknye waktu dh keje pn still dpt duit raya...actually kisahnye...pcik aku ni mnetap d sarawak n jarang pulang ke semenanjung..so ari raya ptama aku skeluarga p braya umah ayah long dkt jgk ngn tpt tinggal aku tp kena nek keta la...klu jln kaki dr pg ke tghr br smpai...ms tgh mkn tu dia tnye aku skolah form baper..aku ckp la nada gurau smbil sengih2..aku ckp dh form 5...pastu dia pn hulur note rm50...tgezut jgk then aku gtau la actually aku dh keje....gelak org kt umah tu...pastu dia ckp..xpe..lom kawin kan...malu giler time tu cz ingt nk gurau je tp dpt gak duit raya...malu tp mahu muahahaha...taun lepas pon aku dpt jgk duit raya dr vendor yg slalu link ngn keje aku..ms tu p open haouse kt umah dia...tp dia hulur kt aku je..yg len tadak...huhuh..then ngn duit raya tu aku bli teddy bear sekor..hehehe
tapi taun ni aku dpt duit raya jgk tawwwww hehehhehe...'papa' n 'mama' kt ofis yg tihihihihi....

tp skrg ni dh brubah...dh mrangkak dewasa kot...rs biase je raya...cume amalan bkunjung ke rumah sdara mara still d amalkan...pegi umah2 yg wajib di kunjungi...dh abis round smua aku duk umah je...layan c kecik yg mkin mmbesar dan manja juge makin cerdik....sape lg klu x c beluved niece aku...fatin...smpat gak aku ajar dia mnari...hehe biase la aku kn suke mnari...tp tarian c fatin takat goyang2 je lah...tihihihi

b4 pegi braya..smpat la jgk snap pic raya ngn family n cousin2 aku yg sengal2 smua.....
cume cuti raya taun ni paling bmakna sbb aku cuti paling lama...cuti paling awal....msuk opis paling lambat...hehehe..smpai kkawan opis ckp... "mimie ni dh x igt opis ker??...ke dh x jumpe jalan balik KL?? kahkahkahkah.....rindu jgk dorng nih kt aku upenye....lalalalala

No comments: