CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 15, 2008

UnTuK aPe LiHaT KeSeDiHaN....

Seseorang pernah mnasihatkan aku...katanye...
"Untuk ape lihat kesedihan...sedangkan bahagia sentiasa ade d depan..."

Dan seseorang yg lain juge berkata....
Kesedihan itu satu pelengkap kehidupan...sekiranya ia tiada..tidak lengkaplah putaran kehidupan insan yang hidup di muka bumi ini...

dan..kegembiraan adalah pasangan yg d jadikan utk kesedihan..ia spt satu pasangan yg ideal... btul ke?...ntah la...

dan katanya lagi...
Kesedihan dan kegembiraan adalah pasangan yg tidak dpt d putuskan d muka bumi..
sekiranya ia d putuskan maka akan lenyap lah muka bumi yg terindah buat selama2 nya...


tp...kata2 ni lah yg aku pegang smpai arini....

Tuesday, September 9, 2008

LiTtLe TeNtEn's BesDay...



















EppY Besday My lil tenten...genap staun dh umo tenten pd 13 ogos br2 ni....be a gud girl...sihat sokmo ok cayunk..... :)

emmm yg paling cbuk kt dapur adalah nenek tenten iaitu mami la..dr pg dh bising kjut kn kitorg bgn cz nk wat itu ini....tkut x sempat katanye...cz pg tu mami nk wat ns pulut cket..ooppss lupe laks...abg long aku pon smbt bsday dia bln neh...dh tua bangka so xyah le lelebey tuk dia...keh keh keh...

aku lak..biase la..tukang pemerhati je la....cz nk mnyibuk kt dapur xbley..chef dh ade 2 org iaitu mcik aku pon dtg tlg...klu tmbh aku nnnti mami pening..tu pon dh byk kali aku tgur dia cz kalut sgt...naik angin jerk...aku relaxxx jer....cewahhh..
sari sblm majlis aku, mami n ira dh g borong pe yg patut.....hmpir rm2rat jgk abis...erkkk...mjlis kcik je tuh....hmmmm

mlm tu aku pgil 2 org cousin mrangkap bibik aku yg setia kahkahkah...dtg umah tuk bgkus doorgift tuk bbudak yg dtg umah nnti...meriah jugak sposen...pnt pon ye jgk...adik ipar aku ckp...ni br besday party...klu mjlis tawin cmneee lahai....hmmm perli aku le tuh...tau le..aku je yg single mingle kt umah tu..huihiiikuikui...
then aku suh fatin mlaram ngn bju baru tuk d pkai mjlis nnti...malu2 dia bile aku usik..wakakakaka..tp so sweet... :)

tema kaler aku dh set kn warna pink( wrna fav aku...hehehe)...so bbdak yg dtg kena pkai pink kaler....tp ade gak pkai kaler lari dr mjlis..xpe le..budak2.....ms mjlis tu aku la jd tukang penyibuk..hehehhehe..cbuk snap sana cni....rakam sana rakam cni...nk tnjuk skill blajo aritu kunun...tp...cm x jadik jerk..kah kah kah....yg klako nye mami ngn mcik2 aku la...nmpak je lensa cmera aku tala kt dorg...dan2 tu gak dorg paling ke lain...lari la....smbunyik la....kahkahkah...cm nmpk antu lak...aku gelak je la....yg maintain nenek aku jerk..aku suh dia snyum pndg cmera..sempooiiii jek...caya la tok...keh keh keh....tp xbyk sgt pic wktu mjlis cz aku rakam video...so xde knangan wktu tenten tiup lilin yg tah bpe kali tiup br pdam..lucu je....mmg sonok cz lg pon mami saje postpone mjlis ni cz smata2 nk tgu aku balik wpn aku dh ckp awl2 suh buat je wpn aku xde......tharu sungguh....huuahuahua....

fatin pon dh mmbesar..sihat...comey...n she's really smart kid...senang ikut ape yg d ajar....klu tnye pape pn dia jwb wpn ayat yg last je kuar dr mulut dia....so sweet..sgt comelll....tp tsangat manja...cz she's d only kid kt umah tu...x heran la mnjadi ksygn semua...shbt baik dia spe lg klu x bkn cik yan...cousin aku...pantang nmpk hmmmm...slamat laaa... :D

anyway...Happy Besday My Lil Tenten....n slamat ari tua tuk abg aku....kahkahkah....May GOD Bless All of U....

Monday, September 8, 2008

Family's Dinner...28082008








horeyyyyy.. balik kamphonggggg....huhu....
after 3 months aku x jumpe beluved family...akhirnye tcapai jua impianku...ngeh ngeh ngeh....
tghr dr opis aku dh ciow cin cauuu...singgah gombak amik abah...cuaca ari tu mendung jerk...jln pon x jem....so abah la drive....aku cmbiase..co-pilot...hehehehe...
lps tgu abah settlekn sumer keje dia...lbey kurg kul 3 kitorg gerak blk....byk gak keta kt jalan..mklum lerr....umat mnusia d malaysia ni rmai cuti nk smbut mdeka ngn awal ramadhan tuk taun 2008 1429h....tp kli ni abh bwk jln yg leh cut cost 4 tol n save time lbey kurg stgh jam kot.....kitorg blk ikut pekebende tah nama jln nye..tp last2 kuar kt jerangau....tolnye hanya rm19.60sen jerk bbanding jln biase iaitu rm23++.jln tu jrg org lalu kcuali lori2 yg besar....hmbooiiii dorg mmg drift le lalu c2..x hengat yg len dahh.....jln pn bengkang bengkok..ngeh ngeh ngeh..kitorg smpai kt c2 lbey kurg kul 7 lebey..dh golap gulita..

hmm time balik kali ni aku tahan ngntuk yg tahap cipan neh,...ye la tmn kan abah yg tgh drift x ingat tu...huhu...klu aku yg bwk gak nye pg sok br smpai..kahkahkah...ye la ngn jalan cmtu...abah relax jer potong bbrapa 'bijik' keta dan lori dan bas....mngucap pnjg aku smbil kaki tekan konon tekan brek kah kah kah..tp aku x heran pon sbonar erh cz abah mmg sgt cekap..mklum le cikgu keta...yg aku risau kan sbonar ehh c ladybird aku tu...hahahahah...ye la ksygn aku tu...ngn pnuh cermat dan kasih syg aku jaga...x bg pasir masuk wlpun sbutir...tp mmg abah la tokoh pemandu yg aku bangga...huhu....caya la abah...ngn si cute d_bird aku tu abah leh drift...aku pon x buat cmtu....power rangers jugak upenye my luv ladybird nih..hehehhe...so mlm tu aku gelarkan abah... "Roslan Hakkinen"..muahahahahahha...

kitorg smpai dkt kul 9...bdk pertama yg aku cr spe lagi klu idak my niece c lil tenten...huuuu dh pandai bjln jatuh daaa...kurus lak dia..demam ciannnn.....tp kli ni x nangeh lak ms aku dokong...hehehehe..tp at 1st jumpe aku dh gelak dulu...sebabb...muka dia cm dh anak jepun...korg tgk la tu ha rmbut dpn mama dia potong...hasil dr keaktifan fatin yg tlmpau..tu la yg jadik...tih tih tih

ms smpai tu mmg lapo giler cz xmkn pape otw balik...aku dh majuk dh cz mami x msk walhal aku dh pesan awal2....so abg banje makan besar mlm tu cz mami x sempat masak....huhu....caya la abg...mlm tu jugak la bkumpul keluarga roslan mansor yg x bape besar jumlah nye tu setelah skian lama x jumpe.....cmpur ngn 1 org kwn abg yg slalu dtg umah....kuikuikui