CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 13, 2008

EppY MoM's Day.....MaMi....


hmmmm.... 11th May 2008....tarikh keramat nih.....tarikh yg bmakna but 2 type yg berbeza..hehehehe...

11th May 2008....Mother's Day Special.. n
11th May 2008....Heppy Besday Awakk... :D

hehehe called awk to wish eppy besday....dh tour yek awk kuikuikui....emmm ape yg awk beli tuk sy from singapore ek...kehkehkeh
anyway wish u all d bezzz in life...happy moment....more healthier n x sakit2 lagik...but remember eirzanie alwiz be there.....emmmm lgu memory ni....awk pn ingt....hmmmm nyanyi erh... ur my everything....:) luv u alwiz awk....ur very kind kind person....

mamiiiiiiii....hepy mom's day...ur d bes mom in d world...ur kind of mom in my life ever after....i luv u mom n thanx 4 being u....thanx 4 carrying me since i was born on 1st December 1980 n till now ur alwiz beside me when im happy or sad even we're so far far away...uuuuuu sebak la plaks....mami adik syg mami....mmmuahhhhh....

wish gak kt my beluved bos...dr fatanah...for this mom's day special....aku mms kt dia ari ahad tp br delivered ari senin...malu le plaks cz dh jumpe kt opis...hehehhe senyummmm jek dia....

k.jue pn aku wish jgk.....any way heppy mother's day to all mom in d world...ur d greatest at all.....thanx mom....muaahhhhh

Wednesday, May 7, 2008

BiLe KitE berJauHaN darinya.....


hmmm....kita takkan tahu betapa kita menyayangi seseorang sehinggalah kita berjauhan darinya...tapi ketika itu segala-galanya sudah terlambat...pada mulanya aku pun tak berapa faham dgn makna ayat2 tu, tapi biasale, kalau manusia masih tak dikena , dia takkan merasa....

berjauhan, maknanya berpisah, rasa kehilangan...pernah tak korang rasa sunyi tanpa seseorang yg sebenarnya begitu istimewa pada diri korang?
segala-galanya sudah terlambat...maknanya dah tak guna lagi kita meluahkan perasaan kita pada orang itu kalau dia dah tak di depan mata kita lagi...
bila kita berjauhan darinya, barulah kita perasan yang sebenarnya dia dah membawa sebahagian dari diri kita bersamanya....atau kalau kita yang meninggalkan, sebenarnya masih ada sesuatu dalam diri kita yang tertinggal padanya... kita akan rasa kekosongan yang teramat sangat, seolah-olah kita takkan memerlukan orang lain selain darinya. mungkin benar, kita memang tak perlukan sesiapa tapi hanya dirinya...

tapi, walau secinta sayang mana pun kita pada dia,kita tetap kena terima hakikat yang dia bukan milik kita lagi dan takkan jadi milik kita.......... sedih? alangkah baiknya kalau kita tak pernah mengenali dirinya, dan kita pun berfikir begitu. tapi kita terlalu ego utk mengakui, menemui dan mengenalinya adalah perkara terindah yg pernah berlaku dlm hidup kita....kita cuma terlalu berat utk meluahkan rasa hati kita yg sebenarnya.....

pernahkah kita bertanya siapakah sebenarnya yg melengkapi hidup kita? mungkin kita tak pernah terfikir dia orangnya, tapi renunglah dia, pandanglah ke dasar hati kita sendiri, dan tanyalah pada diri sendiri, adakah dia orang yg benar2 membahagiakan korang? Insya Allah, kita takkan menyesal suatu hari nanti............

Tapi yang pasti..kenangan lalu adalah kenangan yg terlalu indah utk di buang....dan merupakan kenangan yg terlalu manis utk d kenang..... :)

Tuesday, May 6, 2008

OleeDaY aT PD....mmuuahhkkss...

























huhu..ni tarikh keramat bg aku...26.04.2008...my LadyBirD was born kuikuikui....setelah 3 bulan aku chayo! chayo!..finally..aku dpt gak 'pwe'...kehkehkehkeh..oooo my luv viva...wpn kecil tp comeyy..cam aku ler...ceh pasan....kahkahkah...

at dat day gak aku p PD...BBQ ngn nk men banana boat...bbdk ni le...syik tnye aku bile nk g oliday lagik...tp p ngn KIA uncurl cz kami ber5 je...planning last minute tu yg xramai p...D_bird tinggai kt opish...sonooookkkkkk sgt!!..kali ni yg pegi ahli ttp kmbara kami iaitu aku, aibah n uncle...ahli baru k.eni ngn zaidi...kami p bakaq sutun yg aibah candat kt pulau kapas...umangg aaiihhhh bessshh sgt..wpn simple tp abes ktorng mkn...slain sutun, ikang pon de gak ngn fav aku si kerang bakaq..beshh...cz msk sndiri lbih garing dan leh mkn tanpa was was...hehehe
mmg sedap..kali ni kitorg BBQ kt pntai kem tentera...dkt ngn umah c sarah...korg tgk la pic2 mknn tu..kecuq x liuq??...huhuu sedappp...xsangka lak uncle pndai wat air asam wpn rasa bbeza cket tp ok la..aku pn xreti wat..hehehehe.....

smpai sn trus idupkn api...payah jgk wpn angin kuat..wpn fire starter yg abg askar sedekah kt kami ms kt bagan lalang ade tp ttp payah gak nk jd bara api tuh...bcinta gak le....emmm aritu lak ttbe aku rjin nk tlg bakaq..biasenye aku tukang mkn jek...hehehe ye lahhh time ni rsnye keadaan tgn aku dh ok sket..tu yg blh tulun..klu x payah jek cz x thn panas...mmg bkobar2 smgt wktu bakaq tuh...sonok upenye....

uncle lak mundar mandir...bkn nk tolong bakaq..tp duk mlepak amik udara sjuk lam keta...ade lak...upenye dia lapoooo kebulur..patut le moyok jek kahkahkah...c zaidi lak cm kanak2 riang...hmm bdk x ckup umo..xpe le..kehkehkeh....smntara tgu ikan, kerang, sutun, hotdog msk, kitorg bedal eskrem....buahan...sgala jenis kopok yg aibah ngn k.eni bwk..tp aku xmkn byk la cz nnti nk mkn ns ngn sutun bakar...huhu...sodappppp...

lbih kurg kul 3 kitorng gerak g men banana boat...tempat yg sama dn pmandu yg sama jekk...aritu kitorg p ramai depa ckp kitorg ni geng doktor2...tp kali ni dorg ckp kami geng2 nurse lak...kahakahkah..mmntang dr kem kshtn..tu je yg dorg tau....tp ok gak..leh le jgk dpt pngkat doktor....kuikuikui....aku cm biase le...duk lam boat jd tukang gelak kuat2 wktu banana tbalik...hmpir lemas semua..trutama aibah...ciannn dia...tp xpe dia mmg suke air...so bg dia mandi laut puas2..nm pun 'air bah'...kihkihkih..tp yg sedihnye..sunglasses aku tjatuh lam laut...xsedar ble jatuhnye...gaknye ms aku nk pnjt boat tu kot...tjatuh cz aku sangkut kt bju...nk cr dh mls cz air paras pinggang...aku lak mn le reti berenang ngn nyelam..silap2 kot x timbul2....uwaaaa sygnye.....

pas men banana boat kitorg singgah umah mertua k.jij iaitu umah c sarah...konon nk surprise le cz aritu besday dia....sonok g umah k.jij cz kwsn kg..redup jekk..byk pokok buahan..hmmm nnti le musim buah..ktorg nk seraaangggggggg!!!!!
k.jij masak mee goreng...pastu ade kek brownis...kek tu k.jij bli ngn aku kt alamanda khas tuk besday sarah...mmmmm sedaaapppppp....

at 1st smpai tu malu2 gak tp sib si uncle jenis mulut becok gak..potpetpotpetngn k.eni pn jnis talkative jgk...so surprise gak cz asben k.jij iaitu abg c sarah friendly orgnye...igtkan garang...ye la cz ms knduri dorg aritu kitorng mn smpat nk borak2...hmmmmm k.jij ckp abg. lili sgt2 mlayan tetamu..bgus tul...gelakk je kitorg wktu kt meja mkn...mmcm lawak yg kuar...mom in law dia pn leh thn gak wat lawak...uncle la yg byk kena...kehkehkeh....then ms nk blk tu mak sarah bg kitorg bunga kantan...tanam sndiri punye....byk...yg klakonye uncle bwk bunga kantan tu cm bwk roses..kitorng gelak je le....

lbih kurg dkt kul 8 kitorg smpai opis...wpn pnt tp sonokkk...b4 blk aku singgah alamanda jap blikan stereng lock tuk D_bird...hadiah kdua yg D_bird dpt pd hari kelahirannya slain ambi pur ngn sun roof....

apa yg pasti kitorng sume njoy d holiday....dh lama x bcuti ngn bbudak ni actually since aku admited...dorg kerap duk ajak..aku je yg xnk..cz xyakin ngn kshtn....tp sonok sgt...ni lak c taib dh jeles....nnti plan nk g hiking kt tanjung tuan,N9 gak....tp xtau lg bile but maybe around next week atau early jun...tu pn dorg dh planned nk g gua tempurung, perak 17hb may ni...aku x p kot...kena budget...ujung bln nk p jhre...attend wedding yazid+wty cz ms kt umah wty kt muar aritu aku x g cz keadaan kesihatan x mngizinkan...

huhu anyway....whatever happened...life must goes on...kita ENJOYYY!!!!!