CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 5, 2008

Holiday in KK...
















Actually..ni bkn holiday..sbonar eh aku p kursus kewangan kt KK,sabah...mmg syok gilerr...tp wktu kursus tu blh d kategorikan sbg holiday cz mmg happening sgt..x cm kursus pon kahkahkah..time ni aku je wakil dr KKM..maunye x kcut perut...dh le jauh..plak tu tpt yg aku xbiase pegi..smpai kt airport KK 'ujan' jgk la aku sket hehehe tp kuatkan smgt jek branikan diri...akhirnye smpai jgk ke tpt penginapan aku iaitu shangri-la hotel..tgh bndr upenye..dkt jek ngn pasar filipin tuh...at first aku duk sorg je sbilik tp ade akak tu dr UPM dia tkut duk sorg so dpt la sbilik ngn aku..baik akak ni..pramah orgnye...k.ina namanye....dr UPM..tp dia dtg rramai so syok le sket...smpai kt bilik my bos dr ftnh n k.jue msg kt aku..pe lagi mgusik je le keje dorg...dh tau aku sorg kan..kahkahkah..tp d pesannye jgk suh jg diri pastu bos aku ckp klu ujan bnjir kt luar xpe..tp jgn bnjir kt bilik udah leee...cz dia tau aku nangis ms mule smpai KK...hahahahaha....

ari pertama kt sana aku ngn geng2 k.ina dh p ke pasar filipin tuh...shopping la pe lagi kn...3 ari kt sana 3 ari jgk kitorg g pasr tuh..mmg giler shopping btul..pompuannnnn hmmmmm...byk gak aku bli...tp mahal sket la brg kt sana bbanding kt sarawak....aku bli mutiara tuk mami, ira junior n ira senior dan tuk mcik2 aku yg tsayang cewaahh...tuk abah aku bli teh sabah je..hehhehe..yg llain t-shrit je and 4 someone spesel kt selatan aku blikn dia butang baju...cntekkk...also as his besday present...huhu...

ari ke 3 kt sana aku p snorkeling kt pulau mamutik..pergghhhh mmg besssssssss bangatttt!!!!!!!tu pn tutor yg ajar ktorg suggest..so kelas tuk pg ari ke 3 di ganti kan pd mlm tu cz snorkeling nye psl...mmg sonokkk sgt!!b4 nek boat ke sana kitorng smpat posing kt jeti tu..smpat gak aku bli topi tuk cover face aku..maklum le putri salji...xleh kena panas atas arahan Dr...

PPgi dlm kul 7 ktorg dh gerak dr otel...Otw ke pulau mamutik tu jakun jgk le kt dlm boat..pastu smpat lak brenti kt jeti tuk ambil penumpang..ksian tgk org2 tua nek boat..tp dorg dh biase...aku ni lak cepat je snsitif tgk nenek2...sebak je rs nye...smpai sn pe lagi ktorg cpt2 trjun...aku ni yg xreti berenang pon leh mnyelam tp mmg bes..yg klakonye nk berenang dlm air tp langsung x bgerak wpn dh pkai bju plampung tuh..hahahha...last2 tpaksa la dorng yg pndai brenang tu tarik aku tuk ke tgh....so bpegangan tgn la ktorg dlm air tuh....hahahhaha tp mmg bes sgt...at first tu mmg xpndai bnafas pakai gogles tu...agaknye leh 1 jug aku telan air masin tu...mmg leh dapat drh tinggi staun kahkahkah...tp masyaAllah ciptaan Tuhan mmg cntik sgt pmndgn dlm laut...cntik sgt subhanallah....mmcm ikan lalu dpn mata aku...aku bwk roti bg ikan mkn...nk tgkp cpt2 je dia lari..ade Nemo dan mmcm lg spesies ikan yg bmcm2 kaler mmg cantiikkkkk sgt...

cuaca dh pns pn aku x hiraukan dh cz dh syok berenang...smpai merah abis kulit muka aku...tutor ngn ade bdk dr UPM tu heret aku smpai ke tgh..mmula tkut jgk tp sbb mmg cntik tp tkut jgk cz dh hmpir ke laut dlm then ade jgk ape tah namanye yg bduri2 tu...klu tpijak selamat leeeeee....kecut perut jgk le aku..tp maintain jerk....dlm kul 12 kitorg gerak dr pulau mamutik pegi ke kg air..tgk rakyat kt sn...bbdk kecik yg umo 5 6 taun tu relax je tjun dlm air...malu lak kitorg cz xpndai berenang..tp ksian gak tgk khidupan dorng kt c2..serba kkurangn..so aku bersyukur ngn kehidupan aku skrg ni....

kami rushing jgk la blk ke hotel cz flight aku kul 5pm..nk kejar ms cz dorg yg flight time sm ngn aku tgh tgu kt otel tu...sonok jgk cz ade jgk la yg caring aku kt sana...risau kot aku sorg2 kehkehkeh...b4 blk smpat gak bgambo ngn dorg..tp ade gak pic yg aku lom dpt lg..hmm tu je la pglmn aku kt tpt org..bkn senang nk pegi weiii klu x kerana kursus hehehe...tringin nk pegi lagik...Insyaallah smpai le nnti...

No comments: