CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 10, 2008

SaLaM AidiLfiTri...011008
















hmmmm rasa cm kejap je Ramadhan taun ni...tlalu byk rasanye perkara yg lom sempat d buat smpena bln penuh barakah ni...tp d harapkan sgala amalan yg telah d lakukan mndapat kberkatan dariNya....insyaAllah...amin...

Aidilfitri kali aku smbut biase je...x cm taun2 yg lepas..taun ni rs hambar je..ntah nape...mlm raya pn aku nangis...lebih2 lagi waktu takbir raya bkumandang...Allahu Akbar..Allahu Akbar..Allahu Akbar..Lailahaillallahu...Allahu Akbar...Allahu Akbar walillahilhamd...makin sebak jd nye..aku tringat pd seseorang.... :(

Tp..raya tetap raya... :) tumpang sonok ngn kmeriahan bbudak yg dtg braya...mntak duit raya...kira duit raya brape dpt...hmmm bile igt zaman kita kcik2 dulu...sonokkknyeeee...igt lg time tu aku standard 5 kot...ngn 2 lagi shbt aku...kami ber3 pusing 2 kg smata nk cr duit raya...hehehe...tp kwn2 aku tu sumer dh kwin...tinggal aku je yg msih bujang hehehehe...pastu yg syoknye waktu dh keje pn still dpt duit raya...actually kisahnye...pcik aku ni mnetap d sarawak n jarang pulang ke semenanjung..so ari raya ptama aku skeluarga p braya umah ayah long dkt jgk ngn tpt tinggal aku tp kena nek keta la...klu jln kaki dr pg ke tghr br smpai...ms tgh mkn tu dia tnye aku skolah form baper..aku ckp la nada gurau smbil sengih2..aku ckp dh form 5...pastu dia pn hulur note rm50...tgezut jgk then aku gtau la actually aku dh keje....gelak org kt umah tu...pastu dia ckp..xpe..lom kawin kan...malu giler time tu cz ingt nk gurau je tp dpt gak duit raya...malu tp mahu muahahaha...taun lepas pon aku dpt jgk duit raya dr vendor yg slalu link ngn keje aku..ms tu p open haouse kt umah dia...tp dia hulur kt aku je..yg len tadak...huhuh..then ngn duit raya tu aku bli teddy bear sekor..hehehe
tapi taun ni aku dpt duit raya jgk tawwwww hehehhehe...'papa' n 'mama' kt ofis yg tihihihihi....

tp skrg ni dh brubah...dh mrangkak dewasa kot...rs biase je raya...cume amalan bkunjung ke rumah sdara mara still d amalkan...pegi umah2 yg wajib di kunjungi...dh abis round smua aku duk umah je...layan c kecik yg mkin mmbesar dan manja juge makin cerdik....sape lg klu x c beluved niece aku...fatin...smpat gak aku ajar dia mnari...hehe biase la aku kn suke mnari...tp tarian c fatin takat goyang2 je lah...tihihihi

b4 pegi braya..smpat la jgk snap pic raya ngn family n cousin2 aku yg sengal2 smua.....
cume cuti raya taun ni paling bmakna sbb aku cuti paling lama...cuti paling awal....msuk opis paling lambat...hehehe..smpai kkawan opis ckp... "mimie ni dh x igt opis ker??...ke dh x jumpe jalan balik KL?? kahkahkahkah.....rindu jgk dorng nih kt aku upenye....lalalalala

Monday, September 15, 2008

UnTuK aPe LiHaT KeSeDiHaN....

Seseorang pernah mnasihatkan aku...katanye...
"Untuk ape lihat kesedihan...sedangkan bahagia sentiasa ade d depan..."

Dan seseorang yg lain juge berkata....
Kesedihan itu satu pelengkap kehidupan...sekiranya ia tiada..tidak lengkaplah putaran kehidupan insan yang hidup di muka bumi ini...

dan..kegembiraan adalah pasangan yg d jadikan utk kesedihan..ia spt satu pasangan yg ideal... btul ke?...ntah la...

dan katanya lagi...
Kesedihan dan kegembiraan adalah pasangan yg tidak dpt d putuskan d muka bumi..
sekiranya ia d putuskan maka akan lenyap lah muka bumi yg terindah buat selama2 nya...


tp...kata2 ni lah yg aku pegang smpai arini....

Tuesday, September 9, 2008

LiTtLe TeNtEn's BesDay...



















EppY Besday My lil tenten...genap staun dh umo tenten pd 13 ogos br2 ni....be a gud girl...sihat sokmo ok cayunk..... :)

emmm yg paling cbuk kt dapur adalah nenek tenten iaitu mami la..dr pg dh bising kjut kn kitorg bgn cz nk wat itu ini....tkut x sempat katanye...cz pg tu mami nk wat ns pulut cket..ooppss lupe laks...abg long aku pon smbt bsday dia bln neh...dh tua bangka so xyah le lelebey tuk dia...keh keh keh...

aku lak..biase la..tukang pemerhati je la....cz nk mnyibuk kt dapur xbley..chef dh ade 2 org iaitu mcik aku pon dtg tlg...klu tmbh aku nnnti mami pening..tu pon dh byk kali aku tgur dia cz kalut sgt...naik angin jerk...aku relaxxx jer....cewahhh..
sari sblm majlis aku, mami n ira dh g borong pe yg patut.....hmpir rm2rat jgk abis...erkkk...mjlis kcik je tuh....hmmmm

mlm tu aku pgil 2 org cousin mrangkap bibik aku yg setia kahkahkah...dtg umah tuk bgkus doorgift tuk bbudak yg dtg umah nnti...meriah jugak sposen...pnt pon ye jgk...adik ipar aku ckp...ni br besday party...klu mjlis tawin cmneee lahai....hmmm perli aku le tuh...tau le..aku je yg single mingle kt umah tu..huihiiikuikui...
then aku suh fatin mlaram ngn bju baru tuk d pkai mjlis nnti...malu2 dia bile aku usik..wakakakaka..tp so sweet... :)

tema kaler aku dh set kn warna pink( wrna fav aku...hehehe)...so bbdak yg dtg kena pkai pink kaler....tp ade gak pkai kaler lari dr mjlis..xpe le..budak2.....ms mjlis tu aku la jd tukang penyibuk..hehehhehe..cbuk snap sana cni....rakam sana rakam cni...nk tnjuk skill blajo aritu kunun...tp...cm x jadik jerk..kah kah kah....yg klako nye mami ngn mcik2 aku la...nmpak je lensa cmera aku tala kt dorg...dan2 tu gak dorg paling ke lain...lari la....smbunyik la....kahkahkah...cm nmpk antu lak...aku gelak je la....yg maintain nenek aku jerk..aku suh dia snyum pndg cmera..sempooiiii jek...caya la tok...keh keh keh....tp xbyk sgt pic wktu mjlis cz aku rakam video...so xde knangan wktu tenten tiup lilin yg tah bpe kali tiup br pdam..lucu je....mmg sonok cz lg pon mami saje postpone mjlis ni cz smata2 nk tgu aku balik wpn aku dh ckp awl2 suh buat je wpn aku xde......tharu sungguh....huuahuahua....

fatin pon dh mmbesar..sihat...comey...n she's really smart kid...senang ikut ape yg d ajar....klu tnye pape pn dia jwb wpn ayat yg last je kuar dr mulut dia....so sweet..sgt comelll....tp tsangat manja...cz she's d only kid kt umah tu...x heran la mnjadi ksygn semua...shbt baik dia spe lg klu x bkn cik yan...cousin aku...pantang nmpk hmmmm...slamat laaa... :D

anyway...Happy Besday My Lil Tenten....n slamat ari tua tuk abg aku....kahkahkah....May GOD Bless All of U....

Monday, September 8, 2008

Family's Dinner...28082008








horeyyyyy.. balik kamphonggggg....huhu....
after 3 months aku x jumpe beluved family...akhirnye tcapai jua impianku...ngeh ngeh ngeh....
tghr dr opis aku dh ciow cin cauuu...singgah gombak amik abah...cuaca ari tu mendung jerk...jln pon x jem....so abah la drive....aku cmbiase..co-pilot...hehehehe...
lps tgu abah settlekn sumer keje dia...lbey kurg kul 3 kitorg gerak blk....byk gak keta kt jalan..mklum lerr....umat mnusia d malaysia ni rmai cuti nk smbut mdeka ngn awal ramadhan tuk taun 2008 1429h....tp kli ni abh bwk jln yg leh cut cost 4 tol n save time lbey kurg stgh jam kot.....kitorg blk ikut pekebende tah nama jln nye..tp last2 kuar kt jerangau....tolnye hanya rm19.60sen jerk bbanding jln biase iaitu rm23++.jln tu jrg org lalu kcuali lori2 yg besar....hmbooiiii dorg mmg drift le lalu c2..x hengat yg len dahh.....jln pn bengkang bengkok..ngeh ngeh ngeh..kitorg smpai kt c2 lbey kurg kul 7 lebey..dh golap gulita..

hmm time balik kali ni aku tahan ngntuk yg tahap cipan neh,...ye la tmn kan abah yg tgh drift x ingat tu...huhu...klu aku yg bwk gak nye pg sok br smpai..kahkahkah...ye la ngn jalan cmtu...abah relax jer potong bbrapa 'bijik' keta dan lori dan bas....mngucap pnjg aku smbil kaki tekan konon tekan brek kah kah kah..tp aku x heran pon sbonar erh cz abah mmg sgt cekap..mklum le cikgu keta...yg aku risau kan sbonar ehh c ladybird aku tu...hahahahah...ye la ksygn aku tu...ngn pnuh cermat dan kasih syg aku jaga...x bg pasir masuk wlpun sbutir...tp mmg abah la tokoh pemandu yg aku bangga...huhu....caya la abah...ngn si cute d_bird aku tu abah leh drift...aku pon x buat cmtu....power rangers jugak upenye my luv ladybird nih..hehehhe...so mlm tu aku gelarkan abah... "Roslan Hakkinen"..muahahahahahha...

kitorg smpai dkt kul 9...bdk pertama yg aku cr spe lagi klu idak my niece c lil tenten...huuuu dh pandai bjln jatuh daaa...kurus lak dia..demam ciannnn.....tp kli ni x nangeh lak ms aku dokong...hehehehe..tp at 1st jumpe aku dh gelak dulu...sebabb...muka dia cm dh anak jepun...korg tgk la tu ha rmbut dpn mama dia potong...hasil dr keaktifan fatin yg tlmpau..tu la yg jadik...tih tih tih

ms smpai tu mmg lapo giler cz xmkn pape otw balik...aku dh majuk dh cz mami x msk walhal aku dh pesan awal2....so abg banje makan besar mlm tu cz mami x sempat masak....huhu....caya la abg...mlm tu jugak la bkumpul keluarga roslan mansor yg x bape besar jumlah nye tu setelah skian lama x jumpe.....cmpur ngn 1 org kwn abg yg slalu dtg umah....kuikuikui

Saturday, August 16, 2008

BesDay FareWeLL...for Dr Ismail n En Jumari...sALaM pPisaHaN to us...sob..sob..sob....uwaaaaaaa















120808 n 190808..tarikh ni besday en jumari ngn dr mail....d smping jmuan ppisahan tuk dr fatanah, en jumari,k.jij, k.mai...so kitorg 1 unit cvd diabetes smbut....sumer ahli2 yg btuko pn d panggil wpn xramai...ye lah..maybe dis is d last party we have....bak kata dr ismail...ni la kek perpisahan kita...uwaaaa....kami summerr dh sedey time tu...aku yg jd cmerawoman thn je sebak smbil gelak2...

at 1 sept..dr fatanah will sent to primer...pastu en jumari maybe ikut sama or blk ke kk semban...k.jij?18hb dh ke uniKL..k.mai?tgu result intrview..taib?pn tgu result kpli...k.rud?nnti akn d tarik ke bkp..jd pool PA...yg tinggal? aku, dr mail, dr feisul....dr segemuk2 isi dh tinggal tulang rangka skrg...kitorg 1 unit dh cm adik badik..ssh sng bsama....sape x cdih...uwaaaaa...

ni la saat khancuran ncd..zaman kgelapan ncd...saat kjatuhan ncd..slps pemerintahan br oleh..dato' bla bla bla....Ya Allah...aku pn d tuko kan ke nnti?? nth la..

tp smlm mmg cdih waktu party kitorg...smbil tu d selang gak gelak2...tanak cdih sgt....at first dgr dr mail brucap luahan prasaan tu kitorg dh sebakkk..pastu en jumari...pastu turn dr fatanah tu dia dh xleh nk ckp byk2..kitorg thn sebak...dia dh nangis...aku lak dh ngalir air mata dh tp senyum jek..maintain beb...smbil jd photographer..snap sana snap cni....tu je lah kenangan yg kitorng ade tuk d kenang smmmpai bile2..satu kenangan yg terindah....PEACE!!!